Praktijk voor Haptotherapie

Welkom op mijn website het lijf is wijs, praktijk voor Haptotherapie en Haptonomie, Amsterdam centrum nabij het Scheepvaartmuseum 

Maya Salomons (1962)

Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en nog maar kort aan het werk als psychologe, viel mijn oog op een open dag aan de School voor Massage… Mijn hobby werd mijn werk; sinds 1997 ben ik met veel plezier werkzaam als massagetherapeut.

Dat een persoonsgerichte goede massage zowel fysiek als mentaal heilzaam is behoeft mijns inziens geen betoog meer.

Mijn interesse werd meer en meer gewekt door het verhaal achter de klachten en hoe een cliënt in zijn of haar vel zit en bovenal hoe iemand daar mee omgaat. De lijn tussen hoe we ons voelen en wat ons lichaam daarin aangeeft is een heldere; als we langdurig veel hooi op onze vork nemen gaan schouders of ruggen spreken, verstijven spieren en ons lijf vraagt om rust.

De mate waarin we geneigd zijn naar de signalen die ons lijf ons geeft te luisteren, is gerelateerd aan de manier waarop we met spanningen omgaan. Frappant is hoe de ene persoon luistert naar hoe het met hem of haar is gesteld en hiernaar handelt, terwijl de ander zijn of haar lijf maar moeilijk kan voelen.

In de haptotherapie staat ons gevoelsleven, het contact en de omgang met onze gevoelens, centraal. Deze studie was voor mij een logisch gevolg en heeft mijn interesse in de psychologie en 16 jaar ervaring als professioneel masseuse, met elkaar verbonden. In 2012 heb ik de opleiding aan de Academie voor Haptonomie te Doorn afgerond.